ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Με την αισθητική Δερματολογια αντιμετωπίζονται οι ρυτίδες, η χαλάρωση του προσώπου, ουλές ακμής, ραγάδες, κυτταρίτιδα κλπ.

Botox
Η βοτουλινική τοξίνη χρησιμοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια με μεγάλη επιτυχία απο τον ευρύτερο ιατρικό κόσμο (οφθαλμίατροι , νευρολόγοι , γαστρεντερολόγοι , ουρολόγοι ) αλλά είναι η χρήση της από τους δερματολόγους στο χώρο της αισθητικής που την έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή.
 Η λειτουργία της βασίζεται στη διακοπή – μείωση της συσπατικότητας των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες έκφρασης, ενισχύοντας τη δράση των ανταγωνιστών μυών. Αποτέλεσμα αυτής της δράσης είναι ένα χωρίς ή με πολύ λιγότερες ρυτίδες, φρέσκο και ξεκούραστο πρόσωπο. Τα τελευταία χρόνια η βελτίωση της τεχνικής των ενέσεων Β.Τ.  η πολύ καλή γνώση των ανατομικών χαρακτηριστικών του προσώπου και η εξοικίωση των έμπειρων δερματολόγων με τις ιδιαιτερότητες κάθε προσώπου έχουν τελειοποιήσει τη μέθοδο και φυσικά τα αποτελέσματα. Αποτελέσματα τα οποία δεν αργούν να φανούν και ολοκληρώνονται εντος 15 ημερών. Η φυσικότητα, η αρμονία και η διάρκεια του  αποτελέσματος, αποτελούν παραμέτρους, που μόνο έμπειροι ιατροί  μπορούν να εγγυηθούν. Νεότερα δεδομένα αποδεικνύουν ότι το Βotox δεν έχει ηλικία και λειτουργεί ως πρόληψη στη δημιουργία στατικών ρυτίδων (άτομα με κληρονομικό ιστορικό βαθειών ρυτίδων έκφρασης ) και ως θεραπεία λέπτυνσης -μείωσης  του βάθους των ήδη σχηματισμένων ρυτίδων μετά από τακτικές εφαρμογές.
Υαλουρονικό

ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ 

Το υαλουρονικο οξύ χρησιμοποιείται ευρέως στην αισθητική ιατρική για τη διόρθωση των ρυτίδων του προσώπου με εξαιρετικά αποτελέσματα.
 
Τι ειναι το υαλουρονικο οξύ;
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης που βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στον συνδετικό ιστό, στο υγρό που περιβάλλει τον οφθαλμό, στο αρθρικό υγρό και φυσικά στο δέρμα.
Είναι μια υδρόφιλη ουσία που μπορεί να κατακρατά μεγάλες ποσότητες νερού  ( μέχρι και 1000 φορές το βάρος του ) , έτσι ο ρόλος του είναι να συγκρατεί νερό στο δέρμα και να το βοηθά να διατηρεί τον όγκο και την ελαστικότητά του. Μέσω της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης, είτε μέσω της έκθεσης σε περιβαλλοντικούς παράγοντες ( ρύπανση, ηλιακή ακτινοβολία ) το υαλουρονικό οξύ αποδομείται –καταστρέφεται , με αποτέλεσμα το δέρμα να χανει τον όγκο του  και να εμφανίζονται ρυτίδες.
Εδω ακριβώς έρχεται η εφαρμογή των εμφυτευμάτων υαλουρονικού στην αισθητική δερματολογία για την διόρθωση των ρυτίδων του προσωπου.

Διάρκεια αποτελέσματος

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως δεν είναι μόνιμα.  Είναι υποαλλεργικά προιόντα βιοτεχνολογίας τα οποία από την στιγμή που θα εμφυτευθούν στο δέρμα αρχίζει και η αποδόμησή τους. Εχουν μια μέση διάρκεια από 9 έως 15 μήνες, ανάλογα με την πυκνότητα του υλικού, την ηλικία του ασθενή και την περιοχή της έγχυσης. Ενδείκνυνται για την διόρθωση ατελειών του περιγράμματος του προσώπου, για ουλές ακμής, για τις ρινοπαρειακές και ρινοχειλικές αύλακες, για τις περιστοματικές ρυτίδες (ρυτίδες καπνιστή), τις γωνίες των χειλιών, τη διαμόρφωση των χειλιών, των ζυγωματικών, των παριών, καθώς και για την βελτίωση των περιοφθαλμικών ρυτίδων.

Διαδικασια

Η έγχυση γίνεται ενδοδερμικά, στο άνω-μέσω ή βαθύτερο στρώμα του χορίου ή ακόμα και στο ανώτερο στρώμα του υποδόριου ιστού , ανάλογα το είδος του υλικού που χρησιμοποιείται και το βάθος της ρυτίδας που θέλουμε να διορθώσουμε. Η θεραπεία διαρκεί από 15 λεπτά έως 1 ώρα ανάλογα την έκταση της περιοχής που θέλουμε να δουλέψουμε και γίνεται αποκλειστικά από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Είναι δυνατή η χρήση τοπικών αναισθητικών σκευασμάτων, που επιτρέπουν την καλύτερη συνεργασία του ασθενή (π.χ στη διαμόρφωση χειλέων) αν και τις περισσότερες φορές δεν κρίνεται απαραίτητη. Μετά το τέλος της θεραπείας ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό.

Ανεπιθύμητες ενέργειες 

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες σχετίζονται κυρίως με την έγχυση του εμφυτεύματος και περιλαμβάνουν τοπικό ερεθισμό , οίδημα , άλγος , εκχύμωση, αλλά τις περισσότερες φορές υποχωρούν εντός 2 με 3 ημερών.

Αντενδειξεις

Η χρήση εμφυτευμάτων υαλουρονικού αντενδείκνυται: 1) σε άτομα με ιστορικό σοβαρών αλλεργιών, 2) σε εγκυμοσύνη, 3) κατά την γαλουχία, 4) σε περιοχές με φλεγμονή ή λοίμωξη ή ερπητική προσβολή, 5) όταν υπάρχει ιστορικό αυτοάνοσων νοσημάτων, 6) σε ασθενείς με διαταραχές της πήξης του αίματος ή λήψης αντιπηκτικών θεραπειών.

Μέσοθεραπεια για κυτταρίτιδα

Η μεσοθεραπεία ξεκίνησε στη Γαλλία από τον Dr Michel Pistor το 1952 ως θεραπευτική μέθοδος έγχυσης μείγματος ουσιών στο χόριο, στα πλαίσια αντιμετώπισης διαφόρων παθήσεων. Σήμερα η δυναμική της μεθόδου εντοπίζεται στην Αισθητική Ιατρική για την αναζωογόνηση και ανανέωση του δέρματος, την αντιμετώπιση της φωτογήρανσης, των ρυτίδων και λεπτών γραμμών και την απομάκρυνση του τοπικού πάχους.

Η μεσοθεραπεία είναι μια τεχνική που αφορά πολλαπλές μικρό εγχύσεις, φυσικών ουσιών, θρεπτικών συστατικών και υαλουρονικού οξέος, στο δέρμα με την χρήση πολύ λεπτών βελόνων. Σκοπός αυτής της θεραπείας είναι η ενεργοποίηση φυσικών διαδικασιών του δέρματος για την παραγωγή κολαγόννου με τελικό αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του.

Αυτή η θεραπεία δρα βιολογικά και με ολιστικό τρόπο στις συνέπειες της γήρανσης του δέρματος. Γίνεται ανα 15 ημέρες χωρίς καμία ανεπιθύμιτη ενέργεια και δεν περιορίζει την κοινωνική δραστηριότητα του ατόμου. Συστήνονται 3-5 επαναλήψεις.
Ενδείξεις για την εφαρμογή της θεραπείας είναι οι λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), ρυτίδες καπνιστού, πρόσφατες ρυτίδες έκφρασης δεξιά και αριστερά από την μύτη (ρινοπαρειακή αύλακα). Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί για την σύσφιξη του δέρματος και σε άλλες περιοχές του σώματος εκτός από το πρόσωπο.

Dermapen (roller)

Το Dermapen 4 είναι η πιο σύγχρονη συσκευή #microneedling!
Η προηγμένη τεχνολογία microneedling προωθεί την δημιουργία παραγωγής φυσικού κολλαγόνου και ελαστίνης παρόμοια με fractional laser με πολύ σύντομο χρόνο αποκατάστασης/αποθεραπείας (24 έως 36 ώρες)

Το #microneedling είναι μια μη επεμβατική ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής μέθοδος για τη θεραπεία του δέρματος. Μέσω ελεγχόμενου μικροτραυματισμού, ενεργοποιείται η φυσική διαδικασία επούλωσης και επανόρθωσης των ιστών σε πρόσωπο, λαιμό ή και στο σώμα.
Χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της όψης και της υφής του δέρματος σε γραμμές/ρυτίδες, πανάδες, ουλές ακμής ή άλλης αιτιολογίας, φωτογήρανση, ραγάδες , χαλάρωση του δέρματος και για περιστατικά αντιγήρανσης.
Το Dermapen 4 συνιστά την εξέλιξη όλων των συσκευών μικρό-βελονισμού{microneedling} ,για τη φυσική – επουλωτική,επανορθωτική και αναζωογονητική θεραπεία του δέρματος.

Η μοναδική συσκευή στη κατηγορία της με προηγμένη τεχνολογία κατακόρυφης ταλάντωσης,γωνίας 90° , η οποία διασφαλίζει την ακεραιότητα των ιστών.
16 βελόνες από ανοξείδωτο χειρουργικό ατσάλι, απαλλαγμένες από νικέλιο και τιτάνιο για δυνατότητα χρήσης ακόμα και σε αλλεργικά δέρματα.
Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ρολά needling (rollers) το Dermapen4 προκαλεί ασφαλές τραύμα στους ιστούς, ελάχιστη επιδερμική φθορά και ως εκ τούτου λιγότερο πόνο και δυσανεξία. Οι κεφαλές μιας χρήσης ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο επιμόλυνσης ενώ το ψηφιακά ρυθμιζόμενο βάθος διείσδυσης παρέχει την δυνατότητα εξατομικευμένης θεραπείας. Το dermapen είναι τόσο εξελιγμένο ώστε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα σε ευαίσθητες και δυσπρόσιτες περιοχές όπως γύρω από τα μάτια και τα χείλη ή επάνω στην μύτη.

Dp Dermaceuticals | Non-Negotiables when skin needling

Η DermapenWorld, ως ηγέτης στο #microneedling, συνεργάστηκε με κορυφαία εργαστήρια έρευνας & ανάπτυξης και κλινικούς εμπειρογνώμονες με σκοπό την δημιουργία της σειράς προϊόντων Dp Dermaceuticals της πρώτης σειράς περιποίησης του δέρματος ειδικά σχεδιασμένη για συστηματική έγχυση μέσω της τεχνικής του #microneedling αλλά και για χρήση πριν/μετά από κάθε θεραπεία (homecare).

Μπορούμε να επαυξήσουμε την φυσική επουλωτική διαδικασία που επάγεται με το Dermapen 4, διαχέοντας ταυτόχρονα μεσοθεραπευτικά ενεργά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ κατάλληλου μοριακού βάρους (HylaFuse Complex), βιταμίνες, πεπτίδια και αμινοξέα, μέσω των μικροσκοπικών καναλιών που δημιουργούνται από τον μικροβελονισμό (1.920 μικρονυγμοί το δευτερόλεπτο).

 

Τα προϊόντα θεραπείας διεισδύουν έως τους ινοβλάστες και τροφοδοτούν τα κύτταρα του χορίου και της βασικής στιβάδας του δέρματος Οι μικρο-οπές μπορούν να συγκρατήσουν έως και 80% περισσότερα θρεπτικά συστατικά που εφαρμόζονται στην επιδερμίδα.

Ειδικά πρωτόκολλα Dp Dermaceuticals καθορίζονται από τον ιατρό σας για να ενισχύσουν το αποτέλεσμα σε κάθε θεραπεία Dermapen σύμφωνα με τις ανάγκες σας ,ώστε να σας προσφέρει μια εξατομικευμένη θεραπεία σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Κατάλληλη για όλους του μήνες του χρόνου

Αναζητήστε την Νέα Αυθεντική Θεραπεία Dermapen με το παρακάτω σήμα:

Ο γιατρός σας θα αξιολογήσει τις ανάγκες σχεδιάζοντας το καταλληλότερο για εσάς πλάνο θεραπείας.
Ε Τι αριθμός θεραπειών ενδείκνυται για ανάπλαση, βελτίωση ουλών ακμής και ραγάδες;
A Ραγάδες : 6-8 θεραπείες ανα 6 εβδομάδες
Ουλές ακμής: 4-8 θεραπείες ανα 6 εβδομάδες
Αντιγήρανση-ανανέωση-ρυτίδες-φωτογήρανση: 4-6 θεπαπείες ανα 4-6 εβδομάδες
Μέλασμα-επίμονες δυσχρωμίες: 4-6 θεραπείες ανα 2-4 εβδομάδες
Ε Πρέπει να κάνω κάποια ειδική προετοιμασία πριν την εφαρμογή;
A Για καλύτερα αποτελέσματα συστήνουμε προετοιμασία με κρέμα βιταμίνης A ή και C οι οποίες ενισχύουν την ανθεκτικότητα (ειδικά σε ευαίσθητα και λεπτά δέρματα). Καλό είναι να συνεχίσετε την χρήση των προϊόντων αυτών και μετά την εφαρμογή για διάστημα έξι περίπου εβδομάδων.
Ε Πόσο σύντομα θα δω αποτελέσματα;
A Συνήθως με την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Αποτελέσματα που διαρκούν θα γίνουν εμφανή μετά από 4-6 εφαρμογές ( με διάλειμμα 2-4 εβδομάδων μεταξύ τους). Το δέρμα σας θα βελτιώνεται μέρα με την μέρα για του επόμενους 6-12 μήνες μετά από το ενδεδειγμένο σετ των εφαρμογών και ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την προτεινόμενη τοπική θεραπεία.
Ε Είναι η εφαρμογή επώδυνη;
A Εφαρμογές με ελάχιστη διείσδυση των ακίδων είναι εντελώς ανώδυνες. Σε εφαρμογές με διείσδυση πάνω από 1,50mm βάθος εφαρμόζεται κρέμα τοπικής αναισθησίας 15-40 λεπτά έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον πόνο.
Ε Χρειάζεται να απέχω από τις καθημερινές μου δραστηριότητες μετά την εφαρμογή;
A Συνήθως όχι αλλά ενδέχεται να έχετε ερυθρότητα στο πρόσωπο για 12-48 ώρες μετά την εφαρμογή. Οι περισσότεροι επιστρέφουν στις καθημερινές δραστηριότητές τους αμέσως. Μπορείτε να καλύψετε την ερυθρότητα των πρώτων ωρών με ειδικό αντιηλιακό make-up χώρις καλλυντικές σιλικόνες (το οποίο να επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει).
Ε Έχω κάνει ενέσιμη θεραπεία filler, πόσο σύντομα μπορώ να κάνω dermapen;
A Συστήνεται να αφήσετε ένα κενό 14 ημερών μετά από θεραπείες filler και ένα διάστημα 10 ημερών μετά από θεραπείες βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α

Μεσοθεραπεία για αντιγήρανση

Η μεσοθεραπεία ξεκίνησε στη Γαλλία από τον Dr Michel Pistor το 1952 ως θεραπευτική μέθοδος έγχυσης μείγματος ουσιών στο χόριο, στα πλαίσια αντιμετώπισης διαφόρων παθήσεων. Σήμερα η δυναμική της μεθόδου εντοπίζεται στην Αισθητική Ιατρική για την αναζωογόνηση και ανανέωση του δέρματος, την αντιμετώπιση της φωτογήρανσης, των ρυτίδων και λεπτών γραμμών και την απομάκρυνση του τοπικού πάχους.

Η μεσοθεραπεία είναι μια τεχνική που αφορά πολλαπλές μικρό εγχύσεις, φυσικών ουσιών, θρεπτικών συστατικών και υαλουρονικού οξέος, στο δέρμα με την χρήση πολύ λεπτών βελόνων. Σκοπός αυτής της θεραπείας είναι η ενεργοποίηση φυσικών διαδικασιών του δέρματος για την παραγωγή κολαγόννου με τελικό αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του.

Αυτή η θεραπεία δρα βιολογικά και με ολιστικό τρόπο στις συνέπειες της γήρανσης του δέρματος. Γίνεται ανα 15 ημέρες χωρίς καμία ανεπιθύμιτη ενέργεια και δεν περιορίζει την κοινωνική δραστηριότητα του ατόμου. Συστήνονται 3-5 επαναλήψεις.
Ενδείξεις για την εφαρμογή της θεραπείας είναι οι λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), ρυτίδες καπνιστού, πρόσφατες ρυτίδες έκφρασης δεξιά και αριστερά από την μύτη (ρινοπαρειακή αύλακα). Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί για την σύσφιξη του δέρματος και σε άλλες περιοχές του σώματος εκτός από το πρόσωπο.

Peelings
Ετσι ονομάζεται η εφαρμογή οξέων (κατά κύριο λόγο γλυκολικού οξέως) στην επιδερμίδα για περίπου τρία λεπτά με σκοπό την απομάκρυνση των κερατινοκυττάρων (αποκαλούνται και νεκρά κύτταρα) ούτως ώστε να πετύχουμε πιο λαμπερό υγιές δέρμα, χωρίς ατέλειες. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αμερική τα peelings αποκαλούνται και lunch break therapies..! Ειναι η πιο ανώδυνη αντιγηραντική θεραπεία, με τις λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να επαναλαμβάνεται ανά 15 ημέρες, μέχρι να αποκτήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνήθως γίνονται 4 εως 8 συνεδρίες.
 Με τα peelings αντιμετωπίζονται ή προλαμβάνονται εξάρσεις ακμής, ήπια σημάδια από ακμή, οι λεπτές ρυτίδες στο πρόσωπο, το λαιμό και το decolte, αχνές κηλίδες από τον ήλιο, το θαμπό και φωτογηρασμένο δέρμα. Τα peelings αυξάνουν την ικανότητα του δέρματος να κατακρατά νερό από την κυκλοφορία, μειώνουν σταδιακά την παραγωγή σμήγματος, έχουν τοπική αντιμικροβιακή δράση και μειώνουν τους κλειστούς σμηγματογόνους πόρους.
 Η απολέπιση που προκαλούν είναι σε κυτταρικό επίπεδο ετσι ουσιαστικά περνά απαρατήρητη και ολοκληρώνεται σε 5 εως 7 ημέρες. Μετά την θεραπεία  συστήνεται η χρήση αντιηλιακού για όσο συνεχίζονται oι θεραπείες και για ένα μήνα μετά.
Ουλές ακμής

dermapen-patient-flyer-GR-01Η προηγμένη τεχνολογία micro-needling του dermapen χρησιμοποιεί πολλαπλές ακίδες που διαπερνούν κάθετα την επιδερμίδα με την λειτουργία αυτόματης δόνησης.
Καθώς η κεφαλή κινείται πάνω στην επιφάνεια του προσώπου δημιουργεί μικροσκοπικές οπές στην επιδερμίδα και διεγείρει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου. Τα προϊόντα θεραπείας διεισδύουν έως τους ινοβλάστες και τροφοδοτούν τα κύτταρα του χόριου και της βασικής στιβάδας του δέρματος Οι μικρο-οπές μπορούν να συγκρατήσουν έως και 80% περισσότερα θρεπτικά συστατικά που εφαρμόζονται στην επιδερμίδα.. Η ενισχυμένη αυτή απορρόφηση δραστικών συστατικών διεγείρει την διαδικασία αναδόμησης του δέρματος και αναπλάθει ταχύτερα την επιδερμίδα.
Η προηγμένη τεχνολογία micro-needling προωθεί την επούλωση χωρίς σχηματισμό ουλών και την απόθεση φυσικού πλέγματος κολλαγόνου με διαδικασία παρόμοια της θεραπείας με fractional laser αλλά χωρίς τις παρενέργειες και τον μακρύ χρόνο αποκατάστασης. Το dermapen είναι αποτελεσματικότερο των περισσοτέρων εφαρμογών μικροδερμοαπόξεσης καθώς και των χημικών peelings.
Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ρολά needling (rollers) το dermapen προκαλεί ηπιότερο τραύμα και ελάχιστη επιδερμική φθορά (και ως εκ τούτου λιγότερο πόνο και δυσανεξία) και καθίσταται μια ασφαλής και αποτελεσματική εφαρμογή. Οι ακίδες μιας χρήσης ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο επιμόλυνσης ενώ το ρυθμιζόμενο βάθος διείσδυσης παρέχει την δυνατότητα εξατομικευμένης θεραπείας. Το dermapen είναι τόσο εξελιγμένο ώστε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα σε ευαίσθητες και δυσπρόσιτες περιοχές όπως γύρω από τα μάτια και τα χείλη ή επάνω στην μύτη.
Ο γιατρός σας θα αξιολογήσει τις ανάγκες σχεδιάζοντας το καταλληλότερο για εσάς πλάνο θεραπείας.

Ε Τι αριθμός θεραπειών ενδείκνυται για ανάπλαση, βελτίωση ουλών ακμής και ραγάδες;

Ανάπλαση: 4-6 θεραπείες ανα 4 εβδομάδες
Ουλές ακμής: 6 θεραπείες ανα 3 εβδομάδες
Ραγάδες: 10 θεπαπείες ανα 2 εβδομάδες

Ε Πρέπει να κάνω κάποια ειδική προετοιμασία πριν την εφαρμογή;

A Για καλύτερα αποτελέσματα συστήνουμε προετοιμασία με κρέμα βιταμίνης A ή και C οι οποίες ενισχύουν την ανθεκτικότητα (ειδικά σε ευαίσθητα και λεπτά δέρματα). Καλό είναι να συνεχίσετε την χρήση των προϊόντων αυτών και μετά την εφαρμογή για διάστημα έξι περίπου εβδομάδων.

Ε Πόσο σύντομα θα δω αποτελέσματα;

A Συνήθως με την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Αποτελέσματα που διαρκούν θα γίνουν εμφανή μετά από 4-6 εφαρμογές ( με διάλειμμα 2-4 εβδομάδων μεταξύ τους). Το δέρμα σας θα βελτιώνεται μέρα με την μέρα για του επόμενους 6-12 μήνες μετά από το ενδεδειγμένο σετ των εφαρμογών και ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την προτεινόμενη τοπική θεραπεία.

Ε Είναι η εφαρμογή επώδυνη;

A Εφαρμογές με ελάχιστη διείσδυση των ακίδων είναι εντελώς ανώδυνες. Σε εφαρμογές με διείσδυση πάνω από 1mm βάθος εφαρμόζεται κρέμα τοπικής αναισθησίας 15-40 λεπτά έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον πόνο.

Ε Χρειάζεται να απέχω από τις καθημερινές μου δραστηριότητες μετά την εφαρμογή;

A Συνήθως όχι αλλά ενδέχεται να έχετε ερυθρότητα στο πρόσωπο για 12-48 ώρες μετά την εφαρμογή. Οι περισσότεροι επιστρέφουν στις καθημερινές δραστηριότητές τους αμέσως. Μπορείτε να καλύψετε την ερυθρότητα των πρώτων ωρών με make-up (το οποίο να επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει).

Ε Έχω κάνει ενέσιμη θεραπεία filler, πόσο σύντομα μπορώ να κάνω dermapen;

A Συστήνεται να αφήσετε ένα κενό τουλάχιστον 4 ημερών μετά από θεραπείες filler

Ραγάδες

dermapen-patient-flyer-GR-01Η προηγμένη τεχνολογία micro-needling του dermapen χρησιμοποιεί πολλαπλές ακίδες που διαπερνούν κάθετα την επιδερμίδα με την λειτουργία αυτόματης δόνησης.
Καθώς η κεφαλή κινείται πάνω στην επιφάνεια του προσώπου δημιουργεί μικροσκοπικές οπές στην επιδερμίδα και διεγείρει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου. Τα προϊόντα θεραπείας διεισδύουν έως τους ινοβλάστες και τροφοδοτούν τα κύτταρα του χόριου και της βασικής στιβάδας του δέρματος Οι μικρο-οπές μπορούν να συγκρατήσουν έως και 80% περισσότερα θρεπτικά συστατικά που εφαρμόζονται στην επιδερμίδα.. Η ενισχυμένη αυτή απορρόφηση δραστικών συστατικών διεγείρει την διαδικασία αναδόμησης του δέρματος και αναπλάθει ταχύτερα την επιδερμίδα.
Η προηγμένη τεχνολογία micro-needling προωθεί την επούλωση χωρίς σχηματισμό ουλών και την απόθεση φυσικού πλέγματος κολλαγόνου με διαδικασία παρόμοια της θεραπείας με fractional laser αλλά χωρίς τις παρενέργειες και τον μακρύ χρόνο αποκατάστασης. Το dermapen είναι αποτελεσματικότερο των περισσοτέρων εφαρμογών μικροδερμοαπόξεσης καθώς και των χημικών peelings.
Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ρολά needling (rollers) το dermapen προκαλεί ηπιότερο τραύμα και ελάχιστη επιδερμική φθορά (και ως εκ τούτου λιγότερο πόνο και δυσανεξία) και καθίσταται μια ασφαλής και αποτελεσματική εφαρμογή. Οι ακίδες μιας χρήσης ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο επιμόλυνσης ενώ το ρυθμιζόμενο βάθος διείσδυσης παρέχει την δυνατότητα εξατομικευμένης θεραπείας. Το dermapen είναι τόσο εξελιγμένο ώστε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα σε ευαίσθητες και δυσπρόσιτες περιοχές όπως γύρω από τα μάτια και τα χείλη ή επάνω στην μύτη.
Ο γιατρός σας θα αξιολογήσει τις ανάγκες σχεδιάζοντας το καταλληλότερο για εσάς πλάνο θεραπείας.

Ε Τι αριθμός θεραπειών ενδείκνυται για ανάπλαση, βελτίωση ουλών ακμής και ραγάδες;

Ανάπλαση: 4-6 θεραπείες ανα 4 εβδομάδες
Ουλές ακμής: 6 θεραπείες ανα 3 εβδομάδες
Ραγάδες: 10 θεπαπείες ανα 2 εβδομάδες

Ε Πρέπει να κάνω κάποια ειδική προετοιμασία πριν την εφαρμογή;

A Για καλύτερα αποτελέσματα συστήνουμε προετοιμασία με κρέμα βιταμίνης A ή και C οι οποίες ενισχύουν την ανθεκτικότητα (ειδικά σε ευαίσθητα και λεπτά δέρματα). Καλό είναι να συνεχίσετε την χρήση των προϊόντων αυτών και μετά την εφαρμογή για διάστημα έξι περίπου εβδομάδων.

Ε Πόσο σύντομα θα δω αποτελέσματα;

A Συνήθως με την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Αποτελέσματα που διαρκούν θα γίνουν εμφανή μετά από 4-6 εφαρμογές ( με διάλειμμα 2-4 εβδομάδων μεταξύ τους). Το δέρμα σας θα βελτιώνεται μέρα με την μέρα για του επόμενους 6-12 μήνες μετά από το ενδεδειγμένο σετ των εφαρμογών και ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την προτεινόμενη τοπική θεραπεία.

Ε Είναι η εφαρμογή επώδυνη;

A Εφαρμογές με ελάχιστη διείσδυση των ακίδων είναι εντελώς ανώδυνες. Σε εφαρμογές με διείσδυση πάνω από 1mm βάθος εφαρμόζεται κρέμα τοπικής αναισθησίας 15-40 λεπτά έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον πόνο.

Ε Χρειάζεται να απέχω από τις καθημερινές μου δραστηριότητες μετά την εφαρμογή;

A Συνήθως όχι αλλά ενδέχεται να έχετε ερυθρότητα στο πρόσωπο για 12-48 ώρες μετά την εφαρμογή. Οι περισσότεροι επιστρέφουν στις καθημερινές δραστηριότητές τους αμέσως. Μπορείτε να καλύψετε την ερυθρότητα των πρώτων ωρών με make-up (το οποίο να επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει).

Ε Έχω κάνει ενέσιμη θεραπεία filler, πόσο σύντομα μπορώ να κάνω dermapen;

A Συστήνεται να αφήσετε ένα κενό τουλάχιστον 4 ημερών μετά από θεραπείες filler

OXYGENEO

OxyGeneo™

Απολεπίζει, Οξυγονώνει, Διοχετεύει

Βελτιώνει τη χρώση και την υφή του δέρματος

Οξυγονώνει φυσικά εκ των έσω

Ορατά αποτελέσματα από την πρώτη θεραπεία

Η 3 σε 1 Απόλυτη Θεραπεία Προσώπου!

Το OxyGeneo είναι η νέα πλατφόρμα που επαναπροσδιορίζει τις θεραπείες προσώπου με τον συνδυασμό των καινοτόμων τεχνολογιών OxyGeneo, TriPollar και Ultrasound.

Η smart πλατφόρμα OxyGeneo προσφέρει πολλαπλές δράσεις σε 1 θεραπεία για την Απόλυτη Θεραπεία Προσώπου:

Απολεπίζει τα νεκρά κύτταρα| Διοχετεύει θρεπτικές ουσίες | Οξυγονώνει τα κύτταρα | Μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων

Το OxyGeneo είναι η one-stop περιποίηση προσώπου που απαλύνει τις λεπτές γραμμές, μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων, αναζωογονεί το θαμπό και άτονο δέρμα και προσφέρει ένα ορατά λαμπερό και υγιές δέρμα.

Το OxyGeneo αντλεί την έμπνευσή του από την δράση των φυσικών ιαματικών πηγών, γνωστή  για την θεραπευτική τους ιδιότητα στην οξυγόνωση του δέρματος. Προσομοιώνοντας αυτήν την δράση, το OxyGeneo ενεργοποιεί το φυσικό μηχανισμό του οργανισμού και διοχετεύει οξυγόνο στην περιοχή θεραπείας. Ταυτόχρονα, απολεπίζει το δέρμα και δημιουργεί το βέλτιστο περιβάλλον για την διοχέτευση και απορρόφηση πολύτιμων θρεπτικών ουσιών τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας όσο και μετά.

Πώς λειτουργεί;

Απολεπίζει: Η κάψουλα Capsugen απολεπίζει την ανώτερη στιβάδα του δέρματος και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, λειαίνει και ανανεώνει την επιδερμίδα.

Διοχετεύει:  Ταυτόχρονα απελευθερώνει και διοχετεύει πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που απορροφώνται από την επιδερμίδα.

Οξυγονώνει: Η οξυγόνωση του δέρματος γίνεται εκ των έσω με τον φυσικό τρόπο οξυγόνωσης των κυττάρων. Φυσαλίδες CO2 απελευθερώνονται στο δέρμα και ενεργοποιούν τα κύτταρα να στείλουν αίμα πλούσιο σε οξυγόνο στην περιοχή. Η δράση αυτή αυξάνει την μικροκυκλοφορία του αίματος και τον μεταβολισμό των κυττάρων.

  • Βελτιώνει την χρώση και την υφή του δέρματος
  • Οξυγονώνει φυσικά εκ των έσω την επιδερμίδα
  • Προσφέρει άμεσα ορατά αποτελέσματα από την πρώτη θεραπεία
  • Προετοιμάζει την επιδερμίδα για την βέλτιστη απορρόφηση αναζωογονητικών θρεπτικών συστατικών

TriPollar RF Energy

Η Ραδιοσυχνότητα TriPollar θερμαίνει στοχευμένα σε βάθος τους ιστούς στην υπό θεραπεία περιοχή, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και επιτυγχάνει σύσφιξη του δέρματος.

Ultrasound

Η Ενέργεια Υπερήχων διεισδύει κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, προκαλώντας δονήσεις που αυξάνουν την διαπερατότητα της κεράτινης στιβάδας, με αποτέλεσμα να αυξάνουν την διείσδυση πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.

  • Μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων
  • Συσφίγγει το δέρμα
  • Βελτιώνει τον μεταβολισμό των κυττάρων
  • Προάγει την διείσδυση δραστικών ουσιών
  • Βελτιώνει την διατήρηση της υγρασίας του δέρματος